Even voorstellen

Onze visie en missie

Ziek zijn is zuur. Voor patiënten én hun omgeving. Sick Style is een fashionlabel met (prettige) bijwerkingen: ook wel #blijwerkingen genoemd. Humor is namelijk dé manier om je beter te voelen. Ook al ben je ziek, dat wilt niet zeggen dat je je ziek wilt voelen. Sick Style gaat verder dan fashion, wij zijn een beweging.

Van onze opbrengsten wordt 15% gedoneerd aan diverse gezondheids instanties.

Om te beginnen voor ‘Het Longfonds’. Niet alleen omdat wij geloven dat zuurstof de basis is voor álles, maar ook vanwege een persoonlijk verhaal.

Visie: Care for Cure

Wij weten ook wel dat we ziektes niet kunnen laten verdwijnen, maar wij kunnen wel een lach op iemands gezicht laten verschijnen. Zonder humor zijn we verloren. Samen maken wij een vuist en steken wij een middelvinger op naar tal van ziektes. Dit doen wij met gezondheids instanties,- organisaties,- fondsen of patiëntenverenigingen die zóveel goed werk doen. Voor patiënten, hun ziekte, de bijwerkingen hiervan en hun omgeving.  

Missie: Care and wear

Hiervoor is geld nodig en daarom geloven wij in geven en samenwerken. Onze ecologische en duurzaam verantwoorde kleding wordt voorzien van grappige en fijne teksten. Alles om de draak te steken met een ziekte of de bij- en uitwerkingen hiervan op patiënten en hun omgeving. Juist die knipoog vinden wij belangrijk. Daarnaast geloven wij in de kracht van suggestie: het lezen of zien van beelden/woorden die het brein kunnen beïnvloeden, op een positieve manier natuurlijk!

Ons doel

Alles staat met elkaar in verbinding. Mens, natuur en dier. Geen troep in je lijf en dus ook geen troep áán je lijf. Wij streven naar een win-win-win situatie. Wij halen geld op voor onderzoek t.b.v. instanties en doen dit op een ongekende manier. Er is niets mis met collecteren of de Mont Ventoux opfietsen (stoertje als je dit doet!), maar de kracht van humor en autosuggestie ontbreekt.

Wij creëren duurzame shirts die op een eerlijke manier gemaakt worden. Een lach op iemands gezicht toveren moet namelijk niet ten koste gaan van iemand anders.

De kracht van autosuggestie: Je bent misschien ziek, maar dat wilt níet zeggen dat je je ook ziek wilt voelen. De kracht van teksten, woorden en beelden kunnen van grote invloed zijn. Laat ons nu niet zo sterk zijn in zweverige en spirituele teksten… Wij moeten het hebben van zelfspot en humor. Doe iets voor een ander (of lekker voor jezelf). Maak een statement als patiënt óf steek iemand anders een hart onder de riem als vriend of familie.

Good to know: 15% van de netto verkoopprijs wordt gedoneerd aan diverse doelen en instanties t.b.v. gezondheidsonderzoek. Momenteel is dit alleen nog Het Longfonds.

De shirts worden verzonden in een duurzame verpakking die meteen als retourverpakking dient (indien nodig). Deze verpakking is zo gemaakt dat hij door de brievenbus past, je hoeft dus niet thuis te blijven. En het wordt met de Post NL fietsbezorger geleverd. Tenzij je ergens in Timboektoe woont 😉Dus geen onnodige CO2 uitstoot.

Sick Style koopt in via een tussenpartij.

Alles gaan uitzoeken en rechtstreekste contacten leggen in de textielbranche is erg moeilijk. Bovendien is textiel niet onze focus, al klinkt dit misschien een beetje gek. Wij hebben een goede en betrouwbare partij gevonden, die eigenlijk “al dit werk” al gedaan hebben. Het nadeel is dat een shirt, naast dat ze duurzaam vervaardigd worden, een stuk duurder zijn.

0% geheimen – 100% openheid

Ja, Wij willen winst maken. Winst is nodig om te groeien. En groeien betekent meer mensen helpen. Reken maar even mee:

De inkoop van een shirt kost tussen de 8 en 10 euro p/st. Even wat anders dan bij sommige winkelketens. Dit komt doordat alles op een duurzame en eerlijke manier gemaakt wordt. Maar dus ook omdat wij niet rechtstreeks in China of Bangladesh kopen, maar via een groothandel in Nederland. Die alles wat wij belangrijk vinden ook doet en waarborgt. Zo controleren zij dagelijks alle 5 de fabrieken in bangladesh. Zij geloven dat er niks mis is met kleding laten produceren in Azië, mits de mensen daar zichzelf kunnen ontwikkelen en alles eerlijk en netjes gebeurt, zoals het hoort. Een shirt kan namelijk niet “maar” 5 euro kosten. Hier betaalt iemand anders de prijs voor.  Daarnaast kost het ecologisch zeefdrukken (zónder het aanmaken van het zeefraam) 4 euro per zijde bij minimaal 25 stuks).

Van de netto prijs (dus het bedrag exclusief de BTW) gaat 15% naar een goed doel. 

Daarnaast kiezen wij ook met zorg de verpakking, deze kost per stuk 1 euro. Reken maar uit. 

Onze boodschap

“We can’t cure, but we do care & wear. So can you!

Browse products